Sabadell

Amb més de 210.000 habitants i una ubicació estratègica a Catalunya, Sabadell és co-capital de la comarca del Vallès Occidental. El seu terme municipal compta amb una superfície total de 37,8 km2 i l’espai construït té forma allargada en sentit Nord –Sud, paral·lel al riu Ripoll, vertebrat per les principals vies de connexió amb la resta del territori.

 

Coneguda com la “Manchester catalana”, pel llegat tèxtil des de mitjans del segle XIX, Sabadell ha mantingut xemeneies i vapors, alhora que ha diversificat l’activitat cap al sector serveis. La ciutat i el seu entorn ha esdevingut un dels centres d’atracció de negocis i iniciatives d’innovació i coneixement més importants de l’arc mediterrani. Sabadell gaudeix de tot tipus d’equipaments esportius i culturals, eixos comercials, zones empresarials, parcs, natura, restauració i oci en un ambient familiar i segur.

La ciutat està molt ben comunicada i compta amb diverses opcions per a la mobilitat. Envoltada per una xarxa de carreteres, autopistes i trens, disposa de transport públic, autobusos, taxis, carrils bici i fins i tot amb l’aeroport privat més gran de Catalunya. Disposa d’unes 1.200 places d’allotjament turístic, de les quals el 95% corresponen a places hoteleres, ideals per a acollir estades de turisme esportiu i stages així com turisme de reunions, convencions i esdeveniments, dos dels principals actius turístics de la ciutat. A més, disposa d'un potencial empresarial molt gran, és una ciutat per a fer negocis, i ofereix emplaçaments singulars per acollir diversos esdeveniments de negocis i/o privats com Fira Sabadell, els edificis modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, l’Aeroport de Sabadell, el Club Natació Sabadell, el Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta, ... Sabadell gaudeix d’unes instal·lacions esportives singulars que van des de l’única Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, a l’Anella Esportiva de Sant Oleguer, a l’Estadi de Futbol de la Nova Creu Alta, passant per pavellons, piscines i espais esportius distribuïts al llarg de la ciutat.

Compta amb un ric teixit esportiu amb més de 200 entitats esportives, entre les que sobresurt el Club Natació Sabadell, un dels clubs amb més socis practicants a escala europea (més de 27.000). La ciutat respira cultura: concerts, conferències, espectacles de teatre, cinema, exposicions, ... Amb un ric calendari de festes i tradicions populars i amb referents musicals destacats com l’Orquestra Simfònica del Vallès o els Amics de l’Òpera de Sabadell i amb espais de creació cultural de referència, com els teatres La Faràndula i Principal i el centre de creació artística de Ca l’Estruch. Ciutat de referència de música i arts escèniques, amb unes 200 entitats culturals, Sabadell és la seu de la Capital de la Cultura Catalana 2024.

La gent surt al carrer per fer-hi vida, comprar o gaudir de la restauració de la ciutat. On ve de gust passejar, amb parcs al llarg de la ciutat i un espai natural de 1.676 hectàrees de natura que envolta la ciutat. El comerç singular, que compta amb 5 mercats municipals i 7 ambulants setmanals, diverses fires al carrer al llarg de l’any i més de 2.500 establiments comercials, fa de Sabadell un pol d’atracció comercial on trobar-hi de tot. Sabadell té vocació universitària i capacitat d’oferir coneixement de qualitat per formar professionals amb futur.

Compta amb 4 centres universitaris, la seu del Centre d’Investigació Biomèdica de Catalunya i compta amb la proximitat del Centre Tecnològic de Catalunya EURECAT. Més de 1.700 alumnes estudien a les facultats de: Medicina, Economia i Empresa, Enginyeria i Escola Superior de Disseny. Sense oblidar les formacions que s’imparteixen a l’Aeroport de Sabadell: 4 escoles dedicades a la formació de pilots d’avió i helicòpter i 2 escoles d’hostesses.