Transport

Telefèric de la Vall Fosca

La Torre de Capdella

El telefèric Vall Fosca ofereix l’aventura d’accedir a 2.200 m, a l’únic Parc Nacional de Catalunya, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En 14 minuts, salva un desnivell de 450 m.

Des del Telefèric 2.200 es poden fer nombroses excursions per veure els 32 estanys, que formen aquest espectacular paratge, i rutes com la via verda del Carrilet, 5 km, ideal per fer en família, pics prop dels 3000 m com el Peguera o Montsent de Pallars, o la famosa ruta pels refugis del Parc Nacional, Carros de foc.

El telefèric es va obrir per al transport de viatgers el 1989. Abans es va utilitzar per a la construcció de la central reversible de Sallente, i pot arribar a transportar fins a 25.000 kg. Va arribar a portar un camió carregat de formigó. Quan es van acabar les obres es va cedir per a ús turístic a l’estiu.

Com arribar-hi

En cotxe

Des del Barcelonès, cal agafar l’autovia en direcció a Lleida i més endavant la sortida d’Agramunt. Des d’allà cal anar a Tremp o bé en direcció a Artesa de Segre i passant per diverses poblacions fins arribar a Tremp o en direcció a Balaguer, per agafar la carretera del Doll, que passa pels pobles de Camarasa i Cellers.

Des de Tremp, capital del Pallars Jussà, hem de dirigir-nos a la Pobla de Segur (C-13). Dins de la Pobla, cal anar en direcció a Senterada (N-260). Una vegada a Senterada, agafem el primer pont que queda a mà dreta i que en pocs quilòmetres ens condueix directament a la Vall Fosca (L-503). El primer poble que trobarem ja serà la Pobleta de Bellveí, després la Plana de Mont-ros…. i així fins a arribar a Sallente.

En autobús

Consulteu els horaris del bus del Parc Nacional d’Aigüestortes.