Medi Ambient

Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia

Manresa

Aigües de Manresa, S. A. és una empresa municipal que neix l’any 1982 a partir de la municipalització del servei portat a terme per la Junta d’Aigües Potables de Manresa durant 125 anys. La seva activitat és la gestió del subministrament i abastament de l’aigua potable i l’evacuació, sanejament i depuració de les aigües residuals a Manresa i altres termes municipals de l’entorn. 

Aigües de Manresa, S. A. treballa per garantir un servei de qualitat per als seus abonats reinvertint els recursos econòmics que genera en la millora i modernització de les seves instal•lacions i en la preservació i desenvolupament del territori on està ubicada, amb la promoció i organització d’accions formatives i de conscienciació en relació amb el cicle integral de l’aigua i el medi ambient.

Per conèixer les seves instal•lacions podeu visitar:

Estació depuradora d’aigües residuals de Manresa i la planta de tractament de fangs 

La depuradora de Manresa, construïda l’any 1985, va ser la primera del Pla de sanejament de Catalunya. Pionera en el sanejament d’aigües residuals de Catalunya. 

Durant la visita a l’estació depuradora es dóna a conèixer el procés de depuració biològica de les aigües residuals, des de la claveguera fins l’obtenció de compost per a l’agricultura amb els fangs resultants. En aquesta instal·lació visitem la planta de compostatge de fangs. 

Estació depuradora d’aigües residuals de Sant Fruitós de Bages 

Donem a conèixer el procés de depuració biològica de les aigües residuals, des de la claveguera fins al riu. La visita segueix la “línia d’aigua”: reixes, dessorrador, desgreixador, decantació primària, tractament biològic, decantació secundària i abocament al riu. 

Estació de tractament d’aigua potable de Manresa 

Visitem les instal·lacions on es potabilitza l’aigua de consum humà de Manresa, que arriba a la ciutat des del Llobregat mitjançant la Séquia i és embassada al llac artificial de l’Agulla. La visita segueix el procés de tractament de l’aigua: reixes, decantació, filtres de sorra, instal·lacions de cloració i dipòsits. 

Com arribar-hi

Per arribar a la potabilitzadora de Manresa:

  • Ferrocarrils de la Generalitat (Barcelona-Manresa)
  • Renfe (línia 4)
  • Bus urbà de Manresa

Obert de setembre a juny (calendari escolar). Visites concertades (cal fer la inscripció durant la segona quinzena de maig del curs anterior).

Cra. de Santpedor, 175 - Masia de Can Font
Manresa
Compartir