Transport

Ecorail del Cardener - MIC

Sant Joan de Vilatorrada

L'Ecorail del Cardener és un projecte innovador, original i únic a Catalunya i a l'Estat, que aprofitarà les vies ferroviàries del territori per convertir-les en un sistema de transport turistic.

El recorregut té 8 quilòmetres, entre el poble de Callús i el Mas de Sant Iscle, aprop del Parc de l'Agulla, a Manresa. En aquest itinerari, descobrim diferents punts d' interès turístic, històric i paisatgísitc.

L'entorn natural que envolta aquest tram aporta gran valor al trajecte, amb magnífiques vistes a Montserrat, al Pla de Bages i al paisatge del Cardener.

S'utilitzen vehicles lleugers, el Ciclorail i el Trenpat, que tenen en comú la lleugeresa, la simplicitat i la baixa velocitat a la qual es desplacen. El Ciclorail, està format per dues bicicletes elèctriques que es desplacen suaument sobre les vies. El Trenpat és un remolc turístic arrossegat pels monitors.

L'Ecorail del Cardener és una iniciativa de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener:

La Mancomunitat Intermunicipal del Cardener és un organisme públic supramunicipal format pels Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Santpedor, Callús, Sant Salvador de Guardiola i Castellnou de Bages. Fou constituïda el 25 de març de l'any 2004 amb l'objectiu de facilitar la prestació de serveis de diferents àmbits als ajuntaments associats.

La Mancomunitat té per objecte conjuminar els esforços i possibilitats econòmiques dels esmentats municipis per a la creació i sosteniment de servies que, d’altra forma, seria dificultosa la seva prestació.

Majors de 10 anys (trenpat i ciclorail): 12 euros
Entre 6 i 10 anys (trenpat i ciclorail): 9 euros
Entre 3 i 5 anys (trenpat): 5 euros i menors de 3 anys (trenpat): gratuït

Passeig Gallifa, 1
Sant Joan de Vilatorrada
Compartir