Tremp

El municipi de Tremp, amb una superfície de 303 quilòmetres quadrats, és el més gran de Catalunya. Està situat al nord-oest de Catalunya, a mig camí entre Pirineus i la Plana de Lleida.

La ciutat de Tremp està situada al centre de la Conca de Tremp, una extensa depressió prepirinenca vertebrada pel riu Noguera Pallaresa o envoltada per les serres del Montsec, Montllobar, Lleràs, Carreu i Comiols.

Tremp és una ciutat de més de 6000 habitants, un dels centres comercials i de serveis més importants del Pirineu català. Acull un important patrimoni històric i cultural, que podeu descobrir tot passejant pels seus carrers.

A banda d’un centre històric que conserva encara 3 de les 6 torres de la ciutat emmurallada i places singulars, també hi trobareu equipaments museístics com el Casal Josep Manyanet i un ric patrimoni de cultura popular local amb festes i tradicions com el Contrapàs de Sant Antoni, la penjada del Ninot per sants Innocents o la cursa dels Nassos.

L'entorn natural del municipi és molt ric i divers. Podeu passejar pels diferents itineraris de la Serra del Montsec o la Vall dels Voltors, a La Terreta, per les vessants dels rius Noguera Pallaresa i Ribagorçana o les muntanyes de Montllobar o Lleràs.

La riquesa natural del municipi fa que sigui paradís dels geòlegs, però també compta amb una gran riquesa cultural, ja que és terra de castells i torres medievals, a banda de tenir un ampli patrimoni gastronòmic amb receptes que han passat de generació en generació.

Com a patrimoni cultural de Tremp trobem l’Epicentre (Centre de visitants del Pallars Jusà). L’Epicentre és el punt neuràlgic de la informació turística de la comarca i l'espai on s'expliquen els valors del seu patrimoni cultural i natural. Ofereix una experiència atractiva d'oci cultural, mostra els atractius de la comarca i motiva els visitants a descobrir els seus paisatges, llegat històric, recursos, productes i serveis.

Es tracta d'un espai de visita imprescindible per a qui vulgui conèixer el Pallars Jussà, saber quines són les opcions per fer visites i activitats, i gaudir dels productes locals i de l'oferta turística.