Salàs de Pallars

Salàs de Pallars es troba situat a l’anomenada Conca Alta de Tremp, entre les poblacions de la Pobla de Segur i Tremp, al Pallars Jussà.

Salàs ha apostat per una proposta museística poc coneguda i explorada: l’ambientació de botigues d’època a partir de la recuperació i exposició dels béns de consum quotidians generats des de la segona revolució industrial (segona meitat del segle XIX) fins a les acaballes del franquisme (finals dels 70) i la interpretació i divulgació d’aquests béns des del Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç. Salàs ofereix una proposta museística singular que consisteix en recrear botigues i espais d’època a partir de l’exposició i divulgació dels béns de consum quotidians.

 

 

El Centre d’Interpretació de l’Antic Comerç (CIAC) i les Botigues Museu de Salàs de Pallars (Pallars Jussà) continuen essent un referent dins el panorama cultural de la província de Lleida, en general, i del Pirineu en particular. 

 

 

El CIAC, va obrir les portes l’any 2007, i pretenia ser una eina complementària a les botigues: la realització d’exposicions monotemàtiques pretenia ensenyar i difondre la història, més que dels productes que exposava, de les persones i de la vida quotidiana d’aquells que els van fer servir.

 

 

Això, acompanyat de tallers i aules didàctiques obertes a tots els escolars, fan del CIAC no només una sala d’exposicions sinó també un espai educacional únic.