Granollers

Granollers, capital de la comarca del Vallès Oriental, està situada a la plana del Vallès, dins la depressió prelitoral catalana, a uns 148 m. de mitjana sobre el nivell del mar.

Des de l'època romana, va esdevenir una cruïlla de camins que es va anar afermant amb el pas dels segles amb la connexió de diverses vies de comunicació, com la nova carretera que substituïa l'antic camí ral (1848) i dues línies de ferrocarril: la de Barcelona a Granollers (1854), avui ampliada de Sant Vicenç de Calders fins a Maçanet-Massanes, i la línia del nord fins a Sant Joan de les Abadesses (1876), actualment des de l'Hospitalet de Llobregat fins a Vic.

 

 

El 1976, Granollers va quedar connectada per autopista amb la frontera. Aquesta ubicació ha fet que Granollers, només a una trentena de quilòmetres de Barcelona, sigui un lloc de pas a les comarques de l'interior i França. La bona situació geogràfica i de comunicacions van atorgar a Granollers la capitalitat del Vallès Oriental que avui destaca pel seu potencial econòmic.

 

 

La ciutat, que s'estén sobre una superfície de 14,89 Km2, ha anat creixent al voltant dels marges del riu Congost que travessa la ciutat de nord a sud. El massís del Montseny i dels cingles de Bertí, juntament amb Gallifa i el Farell i la serralada litoral amb Céllecs i Sant Bartomeu, formen el teló de fons natural de la ciutat.

 

 

Coneix la història i el patrimoni arquitectònic

 

 

La ciutat compta amb un patrimoni històric destacable. La Porxada, Bé Cultural d’Interès Nacional, n’és l’exemple més representatiu i emblemàtic de la ciutat. Va ser construïda entre els anys 1586 i 1587 i concebuda inicialment com a llotja de gra.

 

 

Per conèixer aquest monument i d’altres també d’interès, el Museu de Granollers ofereix visites guiades pel patrimoni històric medieval, modern i modernista de la ciutat.

 

 

Gaudeix del comerç i del mercat

 

 

Els carrers de Granollers són l’escenari on el lligam entre cultura, comerç i tradició es fa palès. L’activitat que genera el comerç de la ciutat, les parades d’artesans, l’illa de vianants dels caps de setmana, ens mostra una de les cares més dinàmiques de la ciutat.

 

 

L’antic mercat, documentat ja l’any 1040 i que no ha deixat de celebrar-se fins als nostres dies. Els carrers i les places de la ciutat, han acollit dijous darrere dijous aquesta frenètica activitat mercantil fins als nostres dies.

 

 

Viu la Festa Major

 

 

La Festa Major se celebra l'última setmana del mes d'agost i està dinamitzada per les colles de Blancs i Blaus des del 1983. La Festa Major de Granollers té dues característiques molt clares: la rivalitat únicament festiva entre les colles dels Blancs i dels Blaus i la massiva participació de públic. L'eix central és una competició entre les dues colles per veure quina anima més la Festa Major. És la manifestació de la cultura viva en totes les seves dimensions. www.blancsiblaus.org

 

 

Vols conèixer el Circuit de Catalunya per dins?

 

 

Les zones d’accés més restringit com el pàdoc, la torre de control, el pòdium i les sales de briefing i de premsa ja estan al teu abast amb el programa de visites guiades que el Circuit ha organitzat per a tu.

 

 

Amb l’escola, la teva empresa o els amics, ja podeu venir a descobrir com funciona un dels millors circuits de curses del món.

 

 

Per a informació i reserves: www.circuit.cat

 

 

Tasta la gastronomia local

 

 

Els reconeguts esmorzars de forquilla, que són tota una tradició a diversos establiments de la ciutat i la comarca.

El Rajol de Festa Major, un dolç fet de pasta de full, crema de cacau i farcit de trufa i praliné d'avellana, que ens ofereixen les pastisseries de la ciutat tot l’any però, sobretot, durant els dies de Festa Major.

 

 

Allotjament

 

 

Granollers compta actualment amb 8 establiments hotelers, 6 dels quals de 3 i 4 estrelles; 1 de 2 estrelles i 1 d'una estrella.

 

 

Turisme - Ajuntament de Granollers<br />Can Muntanyola<br />Pol. Ind. Palou Nord<br />Camí del Mig, 22
08401
Compartir