Manufactura

Sastres Paperers - Molí de la Farga

Banyoles

IMPORTANT: COVID 19:ESTEM A PUNT PER A REBRE-US! Coneixem i hem posat en marxa les mesures de prevenció adequades; practiquem els nous protocols de neteja i desinfecció i hem aplicat mesures de distanciament social a les nostres visites i tallers. Només hi faltes tu!


Sastres Paperers és una empresa de creació recent (2014) encara que amb 35 anys d'experiència en la fabricació artesanal de paper. Estem al Molí de la Farga (Banyoles, Pla de l'Estany), un edifici amb més de 300 anys d’història.

El nostre és un projecte amb vocació social i cultural que es fonamenta en aquests punts:

 1. La producció de paper artesanal de qualitat amb la marca AQUARI per a les belles arts i el món de la publicitat.
 2. Tallers per a escoles, actuacions formatives i de divulgació de l’ofici de paperer artesà i visites guiades al nostre molí.
 3. La formació en l’ofici de persones amb discapacitat, mitjançant la col·laboració amb el Centre El Puig i altres centres especialitzats de les comarques gironines.

Us convidem a visitar un Molí Paperer viu i actiu que us permetrà viure de prop l'experiència del paper artesanal!

Per a venir a fer un taller, cal cita prèvia.

ACTIVITATS PER A GRUPS I FAMÍLIES:
Us proposem un recorregut per la història del paper des de la seva invenció fins a l’actualitat. Us ensenyarem el Molí de la Farga, i parlarem de la indústria manufacturera de la comarca i del paper que hi ha jugat l’aigua de l’Estany de Banyoles. Aprendrem com s’elabora el paper artesanal, quines són les eines bàsiques del paperer i veurem una demostració de tot el procés... o potser preferiu fer el vostre propi paper i endur-vos-el?

 1. Visita al Molí de la Farga amb demostració d'ofici: De 4 a 10 persones: 5'00€/persona.  Més de 10 persones : 4'50 €/persona (menors de 3 anys, gratuït)
 2. Visita al Molí i elaboració d'un full de paper: De 6 a 10 persones: 55,00 € tot el grup. Més de 10 persones: 5,00 €/persona (menors de 3 anys, gratuït)


ACTIVITATS PER A ESCOLES*: 
Els 7 tallers que proposem per a les escoles, adequats a cada nivell educatiu, són espais d'aprenentatge integral que procuren respondre per què el paper ha estat un material imprescindible per a la comunicació del saber i dels sentiments de la humanitat al llarg de la història.

Cadascun dels tallers ha estat ideat de manera que els alumnes ampliïn els seus coneixements i desenvolupin les seves aptituds creatives gaudint de l'exploració d'un material tan essencial com és el paper! Són tallers basats en l'aprendre-fent, el desenvolupament de les intel·ligències múltiples i la relació sostenible amb el medi. Alhora, reivindiquem les possibilitats de l'artesania a l'actualitat.

 1. DESCOBRIM LES FIBRES EXPERIMENTANT AMB EL PAPER - P3, P4, P5 (Infantil).
 2. PAPER: OFICI I TRADICIÓ - Educació Primària (tots els cicles), ESO, CFGM/S i Batxillerat.
 3. PAPER I SOSTENIBILITAT: QUIN PAPER HI TENIM? - Educació Primària (tots els cicles), ESO, CFGM/S i Batxillerat.
 4. ABANS DEL PAPER: PAPIR I JEROGLÍFICS - Educació Primària (tots els cicles).
 5. EL PAPER DE LES SAQUES: ELS OFICIS DEL PLA DE L'ESTANY - Educació Primària (a partir de CM), ESO, CFGM/S, Batxillerat
 6. DISSENY I PRODUCTE: L'ARTESANIA AL S. XXI - ESO, CFGM/S, Batxillerat.
 7. SECRETS D’ARTISTA SOBRE PAPER - Educació Primària (tots els cicles), ESO, CFGM/S i Batxillerat.

(*Aquestes activitats estan subvencionades pel programa INDIKA, de la Diputació de Girona)

Avantatges Club Xatic

Descompte en visites i visites i taller ( taller cal cita prèvia).

Horari de taller: de 7h a 15h
Atenció telefònica: De dimarts a divendres de 10h a 14h
Activitats per a grups i famílies i venda directa: Horaris a convenir 

Carrer Concòrdia Aigües de l'Estany, 1
17820 Banyoles
Compartir