Agroalimentari

Salí de Cambrils

Odén

Geològicament parlant, aquestes Salines se situen al capdavant d’un dels encavalcaments pirinencs: el Mantell de corriment del Cadí – Port del Compte. I més concretament, dins d’aquest, en la làmina del Serrat d’Odèn.

Els materials triàsics del Keuper han servit com a lubricant en aquests encavalcaments. I la circulació d’aigües superficials a través d’ells ha anat dissolent la sal, fent possible aquesta petita indústria a partir de recursos naturals. La dada més curiosa és que es tracta de les úniques salines de muntanya de tot Catalunya, i de les poques continentals, atès que la gran majoria de salines són de vall o aprofitades al mar als maresmes.

Si en lloc de la seva Història geològica parlem d'Història a escala humana, sembla que les propietats d'aquest lloc eren ja d'utilitat en l'edat mitjana, moment en què els ramaders i veïns de la població de Cambrils aprofitaven la sal tant per consum propi com per al bestiar.

No obstant això, les salines van começar a funcionar a finals del segle XI!!!, sent 1780 el primer moment en què es documenten històriament.  La primera referència bibliogràfica de les salines l'hem trobat en el diccionari Madoz.  En aquesta obra, en parlar del terme de Cambrils s'al.ludeix a una font salada que dóna nom a la Ribera Salada.

IMPORTANT: Terreny de muntanya no adaptat, escales i desnivells durant el recorregut guiat.

ALTRES SERVEIS: Botiga venda de sal i productes de proximitat. Vestuaris i dutxes. Bar restaurant

Avantatges Club Xatic

Tarifa reduïda en la visita i la piscina

març a maig - dissabtes i diumenges de 10 a 19h (entre setmana visites concertades) juny a setembre - cada dia de 10 a 19h (dilluns del mes de juny tancat) octubre a desembre - dissabtes i diumenges de 10 a 19h (entre setmana visites concertades) Gener i febrer - Tancat

Visita guiada: General 8,5€, jubilats, discapacitats i Club XATIC 6€
Piscina: General 8€, jubilats, discapacitats i Club XATIC 6€ Visita + piscina: General 14€, jubilats discapacitats i Club XATIC 11€ Menors de 6 anys: gratuït

Cra. de Pont d'Espia a Coll de Jou, Km. 21 25286 Cambrils - Odèn
25286 Odén
Compartir