Construcció

Museu del Ciment

Castellar de n'Hug

La fàbrica de ciment Asland, situada al paratge del Clot del Moro, al municipi de Castellar de n’Hug, es va tancar a la dècada dels anys setanta del segle XX. Les restes avui visibles encara posen de manifest l’espectacularitat d’un dels conjunts fabrils més increïbles de la industrialització catalana, emmarcat en un singular entorn natural.

L’any 2002 va iniciar un nou recorregut, convertint-se en el Museu del Ciment, gràcies a la creació d’un centre d’interpretació i d’un itinerari extern per les restes de la fàbrica. El conjunt industrial cimenter és una de les tres seus del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i l’any 2005 va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

La visita al museu permet entendre l'impressionant conjunt de les restes d’aquest complex fabril aixecat per un grup d’industrials a principis del segle XX. La fàbrica va subministrar ciment en moments de fort creixement de la societat industrial, necessitada tant de noves infraestructures com d’habitatges i nous espais de producció.

El museu proposa un recorregut amb informació didàctica i entretinguda pel centre d’interpretació, situat a l’antiga sala on s’ensacaven els sacs de ciment, i la visita a l’exterior per observar les restes arqueològiques industrials de la fàbrica de ciment Asland.

Avantatges Club Xatic

Tarifa reduïda: 4 €

Com arribar-hi

Paratge del Clot del Moro, s/n, 08696 Castellar de n'Hug, Barcelona. Per la carretera B-4031, entre la Pobla de Lillet i Castellar de n’Hug.

Consulteu els horaris al web del museu.

Entrada general: 6 €

Entrada reduïda: 4 €

Gratuït: menors de 16 anys, persones en situació d’atur i altres col·lectius.

Paratge del Clot del Moro, s/n
08696 Castellar de n'Hug
Compartir