Medi Ambient

Museu de l'Aigua i el Tèxtil

Manresa

El Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa ocupa els espais del monumental edifici dels Dipòsits Vells, que recollien i emmagatzemaven l’aigua de la Séquia. Foren construïts entre 1861 i 1865 pel mestre d’obres Marià Potó i van servir per proveir la primera xarxa de distribució d’aigua de la ciutat. L’edifici compta amb tres dipòsits idèntics i independents de 800m2 cadascun, coberts per dues voltes de pedra recolzades sobre els murs de contenció i una filera d’arcs i pilars centrals, amb una superfície de 2.400m2 i una capacitat de 12.000m3 d’aigua.LA CINTERIA

El Museu de ll'Aigua i el Tèxtil de Manresa acull en un dels seus dipòsits la primera exposició monogràfica permanent dedicada a la cinteria, el nom amb què es coneixen els anomenats teixits estrets, una especialitat tèxtil relativament poc coneguda però amb una gran importància i un fort arrelament al país, sobretot a Manresa. El visitant pot conèixer el món de la confecció de cintes, vetes, trenats i passamaneries, entre altres.

 

LA SÉQUIA I L’AIGUA

Emplaçada en un altre dels dipòsits del monumental edifici, una exposició històrica explica la importància de l’aigua, i més concretament, de la Séquia, que des del segle XIV porta l’aigua a la ciutat de Manresa per al desenvolupament agrícola, primer, i industrial, després. La mostra explica també el sistema d’abastament d’aigua i altres formes d’aprofitament hidràulic: molins polvorers, molins fariners, molins bataners, bombeig d’aigua, etc.

Tots els diumenges i festius visita guiada a l'edifici i les dues exposicions.

Avantatges Club Xatic

2x1 en l'entrada al Museu
És necessari presentar el carnet del Club XATIC. 

Com arribar-hi

Autopista C-58
Carretera C-16
Transport públic:
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Barcelona-Manresa.
Renfe

Obert de dimarts a diumenge de 10 a 14h. en visita lliure
Visita guiada: cada diumenge a les 11:30h.

Preus de la visita:
Adults: 5 €
Reduït: 3 € (jubilats, estudiants)
Menors de 7 anys i docents ( gratuït)
Visita guiada: diumenges i festius a les 11,30: + 2€ (inclou les dues exposicions)

Compartir