Medi Ambient

Casa de les Aigües

Montcada i Reixac

La Casa de les Aigües de Montcada i Reixac és una antiga central d’extracció i bombejament d’aigües captades del cabal subterrani del riu Besòs.  Coneguda en un principi com els pous de Montcada, fou una intervenció d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona, atesa l’extrema sequera que patia la ciutat comtal el 1878.

El projecte va ser encarregat a l’arquitecte municipal Antoni Rovira i Trias qui plantejà un projecte ambiciós i modern per al subministrament d’aigua potable, capaç de satisfer les necessitats d’una ciutat en expansió davant el repte de la construcció de l’Eixample barceloní.

En aquest recinte de 3.400 m2, emmurallat i enjardinat, es troba un valuós conjunt arquitectònic que en l’actualitat és una peça clau del patrimoni industrial català i un punt de referència fonamental del modernisme local i de l'arqueologia industrial per les dues màquines de vapor verticals, exemplars de tipologia singular , gairebé únics al món.

El Parc de les Aigües és el símbol natural de l’aprofitament mil·lenari que es feia de les aigües del Besòs des de Montcada i Reixac per la riquesa aqüífera d’aquest municipi.  Per això,acull construccions claus per a l’abastament d’aigua de la ciutat de Barcelona al llarg de la història: el Rec Comtal a l’Edat Mitjana, la Mina de Montcada al segle XVIII, i la Casa de les Aigües, del XIX

Avantatges Club Xatic

Entrada gratuïta a totes les activitats del programa públic d´activitats

Com arribar-hi

Ctra. Barcelona-Puigcerdà C-17. Rodona Montcada Sud- Can Sant Joan
TMB Línies 96- 103-155 L11 Can Cuiàs
Rodalies de Catalunya> Montcada- Bifurcació Línies R3-R4-R7

Diumenges de 10 a 14h. Per visitar la Casa de les Aigües cal concertar visita prèvia o consultar el programa anual d'activitats

Entrada lliure. Tarifes segons activitat a concertar.

Compartir