Setmana del Turisme Industrial

Visites guiades

Visita guiada a l'Espai Patrimonial La Central

fins el 31 de desembre

Activitat permanent

La visita ofereix el recorregut per l’exposició permanent "El Pallars il·lumina Catalunya" i permet observar el funcionament de la sala de turbines, tot entenent els seus aspectes més rellevants.

El 2016, i coincidint amb el centenari de la Central Hidroelèctrica de Talarn, es va obrir l’espai patrimonial La Central per tal de posar en valor i apropar al públic aquest vast patrimoni històric i industrial.

A finals de la primera dècada del segle XX l’enginyer nord-americà Frederick Stark Pearson (1861-1915), va fundar la Barcelona Traction Light and Power Company Limited, popularment coneguda com La Canadenca, amb la voluntat de produir i distribuir electricitat a gran escala i, principalment, d’abastir d’energia la rica i industrial àrea metropolitana de Barcelona.

Aquest va ser el tret de sortida per a la construcció d’un seguit de centrals hidroelèctriques, la primera de les quals a Talarn, gràcies a l’adquisició dels dret d’explotació del riu Noguera Pallaresa.

Consulteu horaris i tarifes a www.tremp.cat/lacentral i a l’Oficina de Turisme de Tremp (Epicentre). Tel. 973 65 34 70 - epicentre@pallarsjussa.cat