Activitats Virtuals

Visita en línia al Museu de les mines de Cercs

Permanent

La visita de sempre però adaptada a la nova normalitat.

Una experiència 2.0 que permet visitar les sales del museu i endinsar-te a la mina de Sant Romà en directe i sempre acompanyats d’un dels guies del Museu. Amb aquestes visites hem aconseguit no aturar l’activitat docent del museu, permetent ser seguides no només des del mateix centre educatiu sinó també des de casa en cas de confinament.

La tecnologia que utilitzem, a diferencia de les videotrucades i reunions en grup, ens permet obtenir una gran qualitat d’imatge i so en alta definició. A banda aconseguim una estabilitat de senyal, evitant així: talls, pèrdues de connexió o mala qualitat de les imatges. Unes imatges que són realitzades en directe per un tècnic permetent així que en tot moment una interacció amb el guia però sobretot amb els usuaris i els seus interessos.

Totes les imatges estan gravades amb alta definició, amb el que actualment es coneix com a “look” cinematogràfic (DSLR). El programa que utilitzem per emetre la visita és un VMX, que permet una realització en directe i en 4K, garantint així la interacció i la qualitat d’imatge en tot moment.

Per utilitzar aquest nou servei no cal tenir cap coneixement en informàtica o noves tecnologies, la simplicitat d’ús, fa que qualsevol persona pugui accedir-hi simplement clicant a l'enllaç des de qualsevol dispositiu.

Un cop iniciada la vista, el guia del museu, començarà les explicacions adaptades a l’etapa curricular dels alumnes, aquestes van acompanyades d’imatges per fer entendre d’una forma dinàmica i atractiva, permetent així una interacció total entre els alumnes i el guia.

Un cop finalitzada la visita els alumnes podran participar d’un “Kahoot” que permetrà consolidar els coneixements obtinguts i per altre banda acabar d’una forma distesa i divertida la visita.