Setmana del Turisme Industrial

Visites guiades

RECorregut pel barri del REC. En homenatge a Antoni Dalmau i Ribalta

22 d'octubre

Activitat no permanent

Sabies que l’adoberia més antiga del barri ara és un espai de cotreball? O que, amagada entre construccions posteriors, hi ha una fàbrica gairebé idèntica a la Biblioteca Central?

El barri del Rec és un barri viu. Des dels seus orígens al segle XVIII ha viscut en una transformació constant fins als nostres dies, a la vegada que manté la seva essència: l’ofici mil·lenari d’adobar pells. A través de petites píndoles literàries, imatges antigues i vivències de testimonis orals, descobrirem la història, anècdotes i curiositats del barri en una visita dinàmica i participativa.

Una visita en homenatge a l’ historiador, polític i escriptor igualadí Antoni Dalmau i Ribalta. Gran coneixedor de la seva ciutat, a la seva novel·la Capsa de records (Columna, 1995), l’Antoni Dalmau ens explica la trajectòria industrial i social de la ciutat d’Anglada (Igualada, sens dubte) des del 1903 fins al 1977. En aquesta novel·la narra la biografia del blanquer Genís Sabater i Biosca, alhora que fa un retrat precís del món de l’adoberia i del barri del Rec.

En aquest RECorregut resseguirem la part central del barri i ens aturarem davant d’edificis emblemàtics com la catedral dels blanquers, Cal Granotes i l’Electra Igualadina. A més, entrarem en dos espais singulars que normalment no estan oberts al públic, i que han configurat el paisatge del Rec durant segles i que s’han sabut adaptar als nostres temps. La visita tindrà una durada d’aproximadament una hora i mitja, en la qual intentarem mostrar-vos les diverses capes d’un dels barris més especials i característics de la ciutat.

Tant si ets d’Igualada i vols conèixer millor la teva ciutat, com si vens de fora i vols descobrir un barri industrial que combina passat i present, t’estem esperant!

https://museupelligualada.cat/recorregut-pel-barri-del-rec-en-homenatge-a-antoni-dalmau-i-ribalta-2/

Horari: 11 A 13:30 h
Idioma: català
Preu: Gratuït