Setmana del Turisme Industrial

Visites guiades

Coneixem el món del cacau i la història de Xocolata CREO

Permanent

Descobrim la història, les eines i packagings antics de CREO. A més, ens endinsem en el món del cacau i la seva transformació en xocolata. Degustem 3 tipus de xocolata i veiem el procés de fabricació.

- Rebuda i presentació dels alumnes al museu. Visita i explicació d’un fet històric: “Les cultures més antigues dels Maies, Inques i el cacau”. I “Com va arribar el cacau a Catalunya”. Històries on els xiquets i xiquetes participen activament fent de personatges i es disfressen amb elements característics d’aquella època.

- Visualitzar amb una pantalla: imatges amb l’explicació del món del cacau: arbre, el fruit, les llavors, etc. Observar, tocar i conèixer el fruit del cacau, les llavors i com es prepara per elaborar la xocolata.

- Tast del cacau pur i de dos tipus de xocolata a la pedra. Experimentant amb els sentits: vista, oïda, olfacte, gust i tacte. Desenvolupant descoberta de sensacions que ens aporta i aprenent tot un vocabulari específic relacionat amb el sentits.

- Visitar les sales d’elaboració de la xocolata a la pedra. Sala de l’elaboració de la pasta de xocolata i sala d’embalatge. Veure les màquines en funcionament i explicar el procés d’elaboració: barrejar ingredients, atemperar, refinar, conxar, pesar, tabletejar, refredar i embalar.

- Som el que mengem. Adquirir bons hàbits alimentaris. Els aliments i la repercussió que tenen per a la nostra salut. Ens informem del que comprem.

Dissabtes de 10:30 a 12:30 h.

Preu: 8€

 

Compartir